Helsingin LVIS-Center

Vesikiertoinen lattialämmitys

Energiaa ja kustannuksia säästävä lämmitysmuoto, joka tuntuu miellyttävältä varpaiden alla.

Vesikiertoinen lattialämmitys

Asumisviihtyvyyttä ja energiatehokkuutta

Vesikiertoinen lattialämmitys on miellyttävä ja asumisviihtyvyyttä lisäävä lämmitysmuoto, jossa lämpö nousee alhaalta ylös koko lattiapinta-alalta energiaa säästäen. Sen lisäksi, että lämmin lattia tuntuu mukavalta jalkojen alla, se lämmittää sisäilmaa tasaisesti. Siksi lattialämmitys onkin yksi suosituimmista lämmitysmuodoista erityisesti omakotitaloasumisessa.

Sisustukseen lattialämmitys tuo paljon joustavuutta. Lattialämmitys ei rajoita lattian pintamateriaalien valintaa, ja ikkunat voivat ulottua lattiasta kattoon saakka kun asunnossa ei tarvitse miettiä seinään asennettavien pattereiden sijaintia.

Vesikiertoisessa lattialämmityksessä lämmin vesi kiertää putkistossa tasaisesti. Energiatehokkuutta voidaan säätää veden lämpötilalla, joka voi olla jopa 20 astetta patterikiertoista järjestelmää matalampi. Lämmönlähteen suhteen ei ole rajoituksia – lähteeksi voidaan valita kaukolämpö, maalämpö- tai ilmavesilämpöpumppu, aurinkoenergia, öljy, kaasu, puu, pelletti tai hake, tai sähkölämmitys.

info-ikoni

Vesikiertoisen lattialämmityksen hyödyt

Vesikiertoinen lattialämmitys on helppo, joustava ja tehokas vaihtoehto kodin lämmitykseen.

Ammattilaisen oikein asentama lattialämmitysjärjestelmä on myös täysin huoltovapaa ja vaivaton ylläpitää.
Vesikiertoinen lattialämmitys on lämmöntuottojärjestelmästä riippumaton, joten lämmitysjärjestelmää voidaan tarvittaessa vaihtaa nopeasti kehittyviin, energiaa ja ympäristöä säästäviin järjestelmiin.
Alhaisemmalla sisälämpötilalla voidaan säästää energiaa ja ympäristöä.

Miksi vesikiertoinen lattialämmitys
on hyvä vaihtoehto?

vesikiertoinen lattialämmityson vaivaton ja huoltovapaa

Se on vaivaton ja huoltovapaa

Lattialämmityksen huonekohtaisten termostaattien avulla voidaan säätää lämpötilat eri tiloihin vaivattomasti. Ammattilaisen oikein asentama lattialämmitysjärjestelmä on myös täysin huoltovapaa ja vaivaton ylläpitää.

vesikiertoinen lattialämmitys ei ole sidottu yhteen lämmönlähteeseen

Se ei ole sidottu yhteen lämmönlähteeseen

Vesikiertoinen lattialämmitys on lämmöntuottojärjestelmästä riippumaton, joten lämmitysjärjestelmää voidaan tarvittaessa vaihtaa nopeasti kehittyviin, energiaa ja ympäristöä säästäviin järjestelmiin.

vesikiertoinen lattialämmitys säästää energiaa ja ympäristöä

Se säästää energiaa ja ympäristöä

Alhaisemmalla sisälämpötilalla voidaan säästää energiaa ja ympäristöä. Vesikiertoinen lattialämmitys jakaa lämpötilan tasaisesti koko huonetilaan. Tämän ansiosta sisälämpötilaa voidaan laskea pistemäiseen patterilämmitykseen verrattuna ja säästää näin myös kustannuksissa.

vesikiertoinen lattialämmitys ei rajoita sisustusratkaisuja

Se ei rajoita sisustusratkaisuja

Vesikiertoinen lattialämmitys on näkymätön lämmitysratkaisu, joka antaa sisustajalle vapauden toteuttaa omia sisustamiseen ja tilaratkaisuihin liittyviä toiveitaan.

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoisessa lattialämmityksessä lämpö nousee tasaisesti alhaalta ylös, ja silloin putkissa kiertävän veden lämpötilaksi voi usein riittää jopa 35 astetta. Alhainen lämpötila säästää energiaa ja kustannuksia!

Vesikiertoinen patterilämmitys

Vesikiertoinen patterilämmitys

Jotta pistemäisellä patterilämmityksellä päästään asunnossa samaan sisälämpötilaan kuin vesikiertoisen lattialämmityksen avulla, täytyy pattereissa usein olla jopa 20 astetta korkeampi lämpötila.

Vesikiertoisen lattialämmityksen käyttökohteet

Vesikiertoinen lattialämmitys sopii moneen kohteeseen. Tyypillisiä käyttökohteita ovat:

Kerrostalot ja luhtitalot
Pari- ja rivitalot
Teollisuuskiinteistöt, hallit ja varastot
Liikekiinteistöt, toimistot
Omakotitalot ja mökit
Hoivakodit ja palvelurakennukset
Sulanapito ja jäähdytys
Kauppakeskukset ja myymälät
Sulanapito lentokentillä
Sulanapito asemilla

Turvallisuutta ulkoalueille

Sulanapito

Suomen vaihtelevat sääolosuhteet antavat ulkoalueiden kunnossapidolle lisähaastetta. Tehokas sulanapitojärjestelmä pitää ulkoalueet turvallisina ja mukavina kaikkina vuodenaikoina.

Liukkaus ja runsas lumi voivat vaikeuttaa talvisin ulkoalueiden kunnossapitoa, liikkumista ja aiheuttaa jopa vaaratilanteita. Sulanapitojärjestelmän avulla pystytään ulkoalueet pitämään sulana kustannustehokkaasti ja minimoida näin myös routavauriot.

Käyttökohteita ovat esimerkiksi lentokentät, terminaalit, parkkihallit ja alueet, joissa hiekoitus ei ole mahdollista. Myös asumiseen sulanapitojärjestelmä tuo mukavuutta, kun talon kulkuväylät pysyvät sulana ja sisälle kulkeutuvan lian ja loskan määrä vähenee.

Enerline-lattialämmitys

Vesikiertoinen Enerline-lattialämmitys korkealaatuinen sertifioitu takuutuote, joka soveltuu asennettavaksi sekä saneeraus- että uudiskohteisiin ja lähes kaikkiin rakenneratkaisuihin. Korkea laatu, valikoiman monipuolisuus sekä järjestelmän kilpailukykyisyys ovat nostaneet Enerlinen yhdeksi markkinoiden nopeimmin kasvavimmista lattialämmitysjärjestelmistä Suomessa.

Enerline-lattialämmitys toteutetaan aina yksilöllisen suunnittelun pohjalta. Putkitustapa määritellään tilakohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Lattialämmitystä on helppo laajentaa oleskelutilojen lisäksi varastotiloihin, autotalleihin tai vaikkapa piha-alueiden sulanapitoon.

nuoli alas -ikoni

Enerline-lattialämmitys yhdistää innovatiivisen suunnittelun laadukkaisiin komponentteihin:

check-ikoni

Lämpöputket ovat happidiffuusiosuojattuja ja rakenteeltaan 5-kerroksisia, sertifioituja PE-RT -putkia. Happidiffuusiosuojakerros on sijoitettu putken suojaavan ulkokerroksen sisäpuolelle, jolloin suoja ei pääse vaurioitumaan.

check-ikoni

Alpha 2 -säätöjärjestelmä tarjoaa kaikki tarvittavat komponentit lämmitysjärjestelmien valvontaan älykodissa. Järjestelmää on helppo ja kätevä ohjata mistä tahansa lisävarusteena saatavan, modernin web-liittymän kautta. Järjestelmän voi liittää myös jo olemassa olevaan kodin automaatiojärjestelmään.

check-ikoni

Laadukas FLOW-jakotukki ohjaa lämpöä tarkasti ja tasaisesti. Virtausteknisesti Enerlinen jakotukit ovat huippuluokkaa, ja pienet sekä suuret virtaamat saadaan säädettyä tarkasti ja oikein. FLOW-mallin lisäksi Enerlinen valikoimaan kuuluvat esisäädöllinen MASTER-jakotukki ilman virtausmittareita, sekä erityisesti suurille virtauksille kehitetty XXL-malli.

check-ikoni

Selkeälinjaiset termostaatit sopivat saumattomasti moderniin, skandinaaviseen sisustukseen.

half circle element

Kiinnostuitko vesikiertoisesta lattialämmitysratkaisusta?

Kysy lisää tai pyydä tarjous asennuksesta alla olevalla lomakkeella. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.